Houten vloeren

Afbeelding1

Multiplank vloeren

Multiplank is een vloer met weinig werking, dit komt door de opbouw van de plank.

De opbouw bestaat uit een eiken of andere hardhoutsoort van 3, 4 of 6 mm dik op berkenmultiplex. De berkenmultiplex is opgebouwd uit kruislings gelijmde 1e kwaliteit berken die de onvermijdelijke werking van het hout tegengaat.

Een groot verschil met een massieve houten vloer is, dat u bij een multiplank minder afhankelijk bent van de juiste luchtvochtigheid.

Multiplank biedt alle voordelen van een houten vloer maar kan wel gelegd worden op vloerverwarming of vloerkoeling.

Ook brede vloerdelen kunnen zowel verlijmd of zwevend gelegd worden.

Plusvloeren.nl levert uitsluitend een Nederlands product zodat wij de kwaliteit en garantie kunnen waarborgen.

U kunt ook kiezen voor een alternatief, namelijk: lamelparket. Lamelparket bestaat uit een eiken toplaag waaronder vurenstroken zijn verlijmd. Deze vloeren worden voornamelijk geproduceerd in Aziatische landen. Door de wisselende kwaliteit van het product zijn er vaker fouten te vinden in deze vloersoort. Lamelparket wordt afgeraden in combinatie met vloerverwarming of vloerkoeling.

Afbeelding2

Massief eiken vloerdelen

Massief eiken het woord zegt het al, het is een vloerdeel volledig massief.

Deze vloerdelen kunnen we leveren in 10 mm 15 mm en 20 mm dik

En talloze breedtes zo als  11, 15 , 17 , 18 , 20 en 22 cm breed

U dient wel rekening te houden met het feit dat hout een natuurproduct is, hierdoor kan iedere plank van kleur en structuur verschillen.

Ondanks dat de planken goed worden terug gedroogd, blijven de planken op tempratuur en luchtvochtigheid reageren. De planken blijven dus uitzetten en krimpen.

Bij een massieve vloer moet u rekeningen houden met de kans op kleine kiervorming tussen de planken in.

De luchtvochtigheid van de ruimte waar de vloer gelegd wordt is ook erg belangrijk. De juiste luchtvochtigheid ligt tussen de 50 à 60 procent. Dit is makkelijk te meten met een hygrometer.